Bekijk

Terug naar verhalen

Waarom we zo hameren op het creëren van helderheid

Onze wereld zal altijd complex zijn en verbonden zijn op manieren die we niet altijd volledig zullen begrijpen. Daarin is een goed merk het tegenovergestelde. In de kern is een goed merk een eenvoudig concept. Het maakt iets zinvols uit het complexe. Het is het geheel van visuele en verbale signalen, waardoor menen zich met merken zullen verbinden.

een klein groen plantje op een witte achtergrond

In een complexe wereld, wint eenvoud

De meest merken ben je direct vergeten. Ze zien er hetzelfde uit, klinken hetzelfde en voelen hetzelfde aan als al het andere om hun heen. Ze zijn gebouwd op flinterdunne, gemakkelijke en veel te voor de hand liggende denkwijzen.

Hierin ligt onze kans. Hoewel we de wereld niet kunnen veranderen, kunnen we wel ons kleine stukje ervan veranderen. Terwijl anderen worstelen in hun zee van gelijkheid, kunnen wij opvallen. We doen dat door een eenvoudig idee te definiëren en te ontwerpen dat alles stuurt, overal en de hele tijd. Wees genereus. Wees moedig.

Genereuze daad

Het begint met een genereuze daad om het echt eenvoudig te maken. Eenvoud zodat het het instinctief wordt begrepen. Waardoor het makkelijk te gebruiken is. En het mensen actief helpt en zo is ontworpen om hen te laten winnen. Er is dan altijd een gedachte, reden en strategie. Er is geen ‘gewoon omdat’  in een simpel idee.

De minst riskante keuze

In onze snel veranderende wereld is moedig zijn trouwens niet de meest riskante keuze. De meest riskante keuze is om timide te zijn. De timide worden achtergelaten. Sommigen zien dit. De meesten niet.

Moedig zijn is verwijderen van het irrelevante en het onthullen van het essentiële. En erop vertrouwen dat het idee dat voor je ligt, het juiste idee is.

Zodra we ons eenvoudige idee hebben, geven we onszelf de zeldzame kans om te doen wat de overgrote meerderheid nooit doet: opstijgen. Om te ontsnappen aan het voorspelbare en inspiratieloze overal om ons heen. Om ‘durf’ tot een natuurlijke manier van denken en zijn te maken.

Geen bestemming, maar richting

Het creëren van een iconisch, succesvol merk is een uitdagende, nooit eindigende onderneming. Eén die van ons vereist dat we ons kunnen aanpassen en wendbaar zijn. Het simpele idee is daarom geen statisch, vaststaand iets. Het geeft ons geen bestemming, maar een richting.

Het simpele idee vormt de basis voor duizenden dagelijkse context gedreven gebaren en touch points; de momenten, groot en klein, waarop elk merk is gebouwd. Op die manier leren mensen jouw merk kennen, niet alleen door wat je zegt, maar ook door wat je doet. Zo ontstaan en worden de banden versterkt die de tand des tijds zullen doorstaan.

Dat is onze missie: Voor degenen die het zien en die bereid zijn de kans te grijpen die voor hen ligt, maken wij eenvoudige, gulle en gedurfde merken. Om te winnen. Allemaal.