Bekijk

Founded in Friesland

Gids voor talent, startups en innovatieve ondernemers

Jong ondernemerschap is belangrijk voor de Friese economie. Met de groei van steeds kwalitatief sterkere startups en een veranderende markt was het tijd om het Friese startup ecosysteem STERK Fries Ondernemerschap een complete rebranding te geven en naar een nieuw niveau te tillen. Want er gebeuren mooie dingen in Friesland. Tijd om dat te ontdekken. Via ons ontwikkelde proces voor helderheid kwamen we tot een nieuwe merkpositionering, gevolgd door een complete rebranding van het merk. Strategisch. Visueel. Verbaal. Een project met aanpassingen en verrassende wendingen. Niet alleen in Friesland. Ook in Groningen.

Branche

Semi overheid

Diensten

Merknaam Merkstrategie Merkidentiteit Website ontwerp

Awards

Awwwards - Honorable Mention
Awwwards - Mobile Excellence
CSS Design Awards - Special Kudos

Bord aan de muur met het logo van Founded in Friesland op blauwe achtergrond
Drie jonge ondernemers aan het samenwerken aan een opdracht bij Founded in Friesland

Strategie voor helderheid

Door middel van een uitgebreide strategiefase, waarin we de inzichten rond het merk, de gebruikers en de doelstelling inzichtelijk hebben gemaak, hebben we de positionering en strategie van het merk neergezet. In deze merkstrategie zit de merkclaim: ‘De gids voor ondernemend talent, startups en innovatieve ondernemers’ die toonaangevend werd voor merkidentiteit en platform.

Omdat het merk zo sterk ging veranderen was er een complete rebranding nodig, beginnend bij de merknaam. Alle merkelementen moesten een duidelijke verwijzing hebben naar de merkclaim van het ecosysteem. En daarom ontwikkelden we samen de nieuwe naam ‘Noard’ met de tagline ‘navigate constant change’.

Founded in Friesland logo op lichtblauwe achtergrond
Founded in Friesland logo op oranje achtergrond
Blauw en oranje kleuren van vernieuwde merkidentiteit Founded in Friesland

Noard

Het noorden is al duizenden jaren lang een belangrijke richting voor alle ontdekkingstochten in de wereld. Het noorden op het kompas is de gids van de koers. Daarnaast is het noorden een dynamische plek. Afhankelijk van waar jij je bevindt, is het noorden altijd ergens anders. Het noorden staat voor constante verandering.

Een scherpe wending

We definieerden een uitgebreid merkhandboek waarin de strategie, de verbale en de visuele onderdelen van het merk beschreven stonden. Dit merkhandboek was voor 95% afgerond toen we werden gebeld door Erwin, programma manager van het ecosysteem. Ga maar even zitten. Er zijn nieuwe ontwikkelingen. Om het Friese en Groningse startup ecosysteem nog meer kracht te geven gaan we verbinden en nog hechter samenwerken.

Babyblauwe Founded in Friesland hoodie
Koffiebeker met Founded in Friesland branding
Lichtblauw achtergrond patroon van de merkidentiteit van Founded in Friesland
Oranje achtergrond patroon van de merkidentiteit van Founded in Friesland

De klant aan het woord

Met Maibru hebben een opwindend nieuw merk ontwikkeld dat de ontdekkingstocht van ondernemerschap omarmt. Maibru heeft ons door de grote hoeveelheid keuzes in strategie, branding en design geloodst en hebben samen met ons de plek gecreëerd voor jong Fries ondernemerschap. Missie volbracht!

Erwin Damberg Founded in Friesland

Erwin Damberg

Programma manager bij Founded in Friesland

twee pagina grid layout van Founded in Friesland
twee pagina grid layout met marketing posters van Founded in Friesland
twee pagina grid layout met marketing posters van Founded in Friesland

Founded in Friesland

Deze hechte samenwerking had als gevolg dat de net nieuwe merknaam ‘Noard’ alweer aangepast moest worden naar Founded in Friesland. Op deze manier kon er namelijk een verbinding ontstaan tussen Founded in Groningen en het nieuwe Founded in Friesland. De nieuw ontwikkelde merkstrategie en visuele identiteit konden na uitgebreid testen overeind blijven staan met slechts kleine aanpassingen aan het geheel.

Homepagina van de nieuwe Founded in Friesland website
Over ons pagina van de nieuwe Founded in Friesland website

Een zelfsturend platform

We bedachten en ontworpen het platform die passend is bij de merkclaims van Founded in Friesland en Founded in Groningen. Onze vrienden bij Sigbar brachten dit platform tot leven op het krachtige Neos CMS. Het platform is de gids is voor ideeën, verhalen, ambities en programma’s. Een plek waar jong talent, startups en innovatieve ondernemers zelf hun weg kunnen vinden. Een centrale plek voor het ontdekken en verbinden. Van start tot groei.

Menu overzicht met alle partners van de nieuwe Founded in Friesland website
Grote marketing poster van Founded in Friesland op het treinstation

Tijd voor een praatje?

Bevalt het wat je ziet? Neem dan contact op om jouw project te bespreken. Of voor een kopje koffie. Of gewoon om even hallo te zeggen.

Nog een project bekijken?