Bekijk

Gemeente Súdwest-Fryslân

De grootste gemeente van Nederland

Een website voor een gemeente niet op basis van de standaard template(s). Niet gebaseerd op standaardtechnologie. Ook niet gebaseerd op de standaard toptaken filosofie die op de meeste gemeente websites wordt gehanteerd. Anders denken. Anders doen. Dat is de grootste gemeente van Nederland. De gemeente Súdwest-Fryslân. Geen denken vanuit processen, maar vanuit een servicefilosofie. Service voor en door de gebruiker.

Branche

Overheid

Diensten

Merkstrategie Merkpositionering Website ontwerp

twee afbeeldingen van Friese wateren en landschap met een boot Gemeente Súdwest-Fryslân

Meer dan 89.000 fiere Friezen. 89 kernen. Een kleurrijk gebied tussen Sneek, Stavoren en de Afsluitdijk. Uniek door het groene landschap en het mooie water. Samen met de gemeente hebben we een sterke filosofie voor hun dienstverlening opgesteld. Een sterke merkpositionering. Een sterk karakter. Dit werd een solide basis voor communicatie en de groei van de gemeente.

Nieuwe aanpak

De digitale omgeving van de Gemeente Súdwest-Fryslân was compleet proces gestuurd. Verschillende tools waren aan elkaar geknoopt en gebruikers moesten zelf hun weg vinden in deze grote bak met content om uiteindelijk tot de juiste product en of dienst te komen. Vanuit alle teams hebben we input opgehaald voor een vernieuwende dienstverlening filosofie. Van proces gestuurd naar de gebruikers centraal.

Uitnodigend, duidelijk en flexibel. De gemeente biedt de mogelijkheid om veel producten en diensten online te regelen. Om alle producten en diensten op een uitnodigende en eenduidige manier duidelijk scanbaar te maken, hebben we een dynamische twee-laags pop-up navigatie gemaakt. Dit menu vormt het hart van de gehele website en maakt het voor de gebruiker mogelijk om met een minimum aantal muisklikken door de website te navigeren.

pagina's uit het merkhandboek van gemeente Súdwest-Fryslân
vier mobiele mockups van de website van gemeente Súdwest-Fryslân

Open Web concept

Schaalbare toekomstbestendige technologie die past bij de wijze van dienstverlening van de gemeente. Samen met vier andere innovatieve gemeenten en development partner Site.nu hebben we het zogenaamde Open Web concept geïmplementeerd, gebaseerd op Wordpress. Het Open Web concept is een samenwerking tussen verschillende gemeenten om op een meer praktische, innovatieve en kosteneffectieve manier te ontwikkelen. Zo kunnen gemeente en leveranciers op een praktische manier samenwerken om te komen tot doorontwikkeling, flexibiliteit en continuïteit.

Twee desktop website mockups van gemeente Súdwest-Fryslân
Stadsgezicht van het pittoreske stadje Bolsward in de provincie Friesland, Nederland
Stadhuis van gemeente Súdwest-Fryslân

Bestendig voor de toekomst

Een nieuwe filosofie voor service, een nieuw design en technologie die toekomstbestendig is. In combinatie is het een solide basis voor de verdere optimalisatie van de digitale dienstverlening van de gemeente Súdwest-Fryslân. Anders denken. Anders doen. Met een heldere blik op de toekomst en de wil om te innoveren, zal deze gemeente stappen in de goede richting blijven zetten.

Desktop website mockup aanvraag pagina gemeente Súdwest-Fryslân
Desktop website mockup menu overlay gemeente Súdwest-Fryslân
Desktop website mockup van zoekfunctie gemeente Súdwest-Fryslân

Tijd voor een praatje?

Bevalt het wat je ziet? Neem dan contact op om jouw project te bespreken. Of voor een kopje koffie. Of gewoon om even hallo te zeggen.

Nog een project bekijken?