Bekijk

Sigbar

Bouwen en versnellen van digitale innovatie

Een nieuwe digital agency tot leven brengen. Samen met de eigenaren Bas Holtrop en Arjen de Jong startten we een zoektocht naar de beleving en vorm van hun nieuw te lanceren merk. We kregen de taak om een strategie en ontwerp systeem te ontwikkelen dat aansloot bij hun vooruitstrevende en intelligent geestige persoonlijkheid. Wat vooral een oefening was in zowel het verminderen van de complexiteit als het versterken van het pionierende karakter van de twee personen in kwestie.

Branche

ICT, media en communicatie

Diensten

Merknaam Merkstrategie Merkidentiteit Website ontwerp

logo van Sigbar digitale innovatie op witte achtergrond
Kleurenpalet van merkkleuren Sigbar

Ontdekkingsreis

Door middel van meerdere workshops en verkregen inzichten, ontwikkelden we stap voor stap de richting van het merk. Kennis en begrip van hun filosofie vormden de brandstof voor de ideeën. Harde feiten hielpen ons te begrijpen waar de echte waarde van het merk zat.

Arjen de Jong bezig in NEOS CMS in Sigbar kantoor
Marketing magazine van Sigbar Agency

Andere denkwijze

Veel organisaties kijken naar hun bestaande manier van werken en zoeken naar acties om dat te digitaliseren en te automatiseren. Zo kan je er natuurlijk naar kijken, maar dan kijk je per definitie van binnen naar buiten. De echte innovatie richt zich op de gebruiker. Voor juist deze doelgroep willen we de meerwaarde van slimme technologie zichtbaar maken.

Schaalbare platformen, API’s en flexibele digitale oplossingen die de omzet en snelheid van jouw organisatie stimuleren door complexe data om te vormen naar menselijk verhalen.

Twee visitekaartjes van Sigbar
Portret van Elke van Sigbar
Portret van Gerben van Sigbar

Identiteit

Op basis van die inzichten ontwikkelden we een identiteit die zowel zelfverzekerd als direct is. Een eenvoudig maar krachtig kleurenpalet van geel en zwart. Een scherpe tone of voice. En een mooie reek aan verfrissende eigentijdse koppen. Na een aantal naam generatie workshops en oefeningen zijn we gekomen op de naam Sigbar. Een verbastering van het woord ‘zichtbaar’. Geïnspireerd door de kracht om complexe data om te vormen naar heldere informatie voor gebruikers.

Mockup van desktop homepagina van Sigbar Neos website
Mockup van desktop menu overlay van Sigbar Neos website

De klant aan het woord

Maibru heeft ons intensief begeleid op de ontdekkingsreis om ons merk vanaf de grond op te bouwen. Het voelt, spreekt en lijkt echt op ons. We kunnen niet trotser zijn op het eindresultaat. 10/10 een echte aanrader.

Arjen de Jong - Sigbar

Arjen de Jong

Co-owner en co-founder bij Sigbar

Sleutelkoort in huisstijl van Sigbar
USB stick in huisstijl van Sigbar
Mockup van desktop service pagina van Sigbar Neos website

Resultaat

Een nieuw merk met een nieuwe identiteit, merkdoelstelling en duidelijke visuele taal om elke touchpoint met het merk vorm te geven, om op deze manier van complexiteit naar duidelijkheid te gaan. Want de echte innovatie zit hem niet in de technologie. Laat dat duidelijk zijn.

Mockup van desktop over ons en team van Sigbar Neos website
Backend professional loopt kantoor Sigbar in

Tijd voor een praatje?

Bevalt het wat je ziet? Neem dan contact op om jouw project te bespreken. Of voor een kopje koffie. Of gewoon om even hallo te zeggen.

Nog een project bekijken?