Bekijk

Merem

Een leven met meer mogelijkheden

Een nieuwe mindset voor Merem. Merem is nieuw. Merem Medische Revalidatie om compleet te zijn. Merem is de vervanging of eigenlijk samensmelting van de merknamen ‘De Trappenberg’ en ‘Heideheuvel’. Een veranderproces. Nog complexer. Nog leuker.

Branche

Zorg en welzijn

Diensten

Merkstrategie Brand refresh Website ontwerp Marketing ondersteuning

Marketing poster Merem Medische Revalidatie met tekst "Een leven met meer mogelijkheden"

Merem Methode

Sinds de naamswijziging naar Merem in 2018 is er veel gebeurd. In de afgelopen jaren is de organisatie uitgegroeid tot een kenniscentrum voor medisch specialistische revalidatie om mensen die door complexe ziekten of ongeluk worden getroffen de juiste diagnose en behandeling te bieden. Vanuit Hilversum, Lelystad en Almere. Allemaal verbonden door één mooie, waardige missie; mensen zo veel mogelijk weer mee te laten draaien in de maatschappij. Met een helder stappenplan, opgesteld door een team van specialisten, met daarin een inventieve en persoonlijke behandeling, komen ze stap voor stap dichterbij het doel. Dat noemen ze de Merem Methode.

Het verhaal achter het merk

Een organisatie die de toekomst van revalidatie definieert, heeft een merk nodig dat daarbij past. Door hand in hand te werken met hun team hebben we de volgende verhaal achter het merk vastgesteld: Merem werkt  door middel van een persoonlijk behandelplan, dat aansluit op de specifieke wensen en behoeften van mensen, aan langdurig resultaat. En dit niet alleen tijdens de revalidatieperiode, maar zeker ook daarna.

Vier stapels visitekaartjes van Merem Medische Revalidatie
Een man en kind beiden in een rolstoel
Symbolen van het nieuwe Merem Medische Revalidatie merk

Experts in revalidatie. De plek waar mensen met beperkingen door complexe problemen terecht kunnen voor een juiste diagnose en behandeling.

Staande kalender van Merem Medische Revalidatie
Twee brochures van Merem Medische Revalidatie
Revalidatiearts en patiënt doen hand oefening bij Merem Medische Revalidatie

Een andere mindset

Omdat denken als een merk over het algemeen nog weinig wordt toegepast binnen de zorg, mochten wij het merk volledig opnieuw bedenken. Hoe het eruit ziet. Hoe het voelt. Hoe het zich moet gedragen. We creëerden een ontwerp dat de duidelijke en levendige energie vastlegt die binnen en buiten de muren van de locatie van Merem heerst. We schreven een verhaal over een leven met meer mogelijkheden. Merem kreeg daarbij een nieuwe gedurfde, maar gastvrije stem. Communicatie is nu verankerd in een tijdloze vertrouwelijke vorm, waardoor berichten, grafische elementen en fotografie uniform zijn en herkenbaar als Merem.

Flexibiliteit

Maar het grootste verschil hebben door het nieuwe systeem flexibel te maken, zodat elke communicatie de mogelijkheid heeft om nuances uit te drukken. Een leven met meer mogelijkheden. Meer lucht. Meer vrijheid. En dan zie je, wanneer een toekomstgerichte instelling niet meer binnen de bestaande grenzen denkt, dat het merk direct ook meer mogelijkheden krijgt.

Groen notitieboek met pen van Merem Medische Revalidatie
Map briefpapier envelop en visitekaartjes van Merem Medische Revalidatie

De klant aan het woord

De jongens van Maibru hebben op een heldere manier de merkstrategie en doorvertaling op al onze (online) kanalen ontwikkelt en gecreëerd. Ze hebben ons op een hele fijne wijze begeleid in het aanscherpen en inrichten van onze ambities van vooruitgang. Nou voor vooruitgang kan je zeker bij ze aankloppen.

Marleen van Toorn - Merem Medische Revalidatie

Marleen van Toorn

(ex) Marketing Manager bij Merem

Deurhanger met tekst "In bespreking" van Merem Medische Revalidatie

Tijd voor een praatje?

Bevalt het wat je ziet? Neem dan contact op om jouw project te bespreken. Of voor een kopje koffie. Of gewoon om even hallo te zeggen.

Nog een project bekijken?