Bekijk

Skulpt Fitness

Geen fancy boetiek fitness studio

We weten allemaal dat naar de sportschool gaan niet bij iedereen hoog op zijn of haar lijstje van favoriete bezigheden staat. Waar sommige mensen er regelmatig te vinden zijn, doe je anderen echt geen plezier mee. Toen we werden gevraagd om voor de sporters in en om Grou een aansprekend nieuw sportschool merk te creëren met naam, strategie, visuele identiteit en persoonlijkheid werden wij uiteraard wel direct enthousiast.

Branche

Sport en welzijn

Diensten

Merknaam Merkstrategie Merkidentiteit Website ontwerp Webflow development

Awards

Awwwards - Honorable Mention
CSS Design Awards - Special Kudos

Skulpt fitness marketing poster advertentie aan een muur

Onderzoek en positionering

Samen gingen we op pad om het merk op de juiste plek te zetten. We kwamen in gyms met een high-end uitstraling, waar trainers aan motiverende één-op-één coaching deden. Waar ze de BN-ers vibe creëren. Waar de service ongekend is. Warme sauna’s. Rituals zeep. Zachte handdoeken inbegrepen.

We kwamen ook in de schuren, waar geen airco nodig was om de wind te voelen. Waar met (oud)ijzer werd gegooid. Mannen in kleine witte hemdjes die meer dan honderd kilo tillen. Waar zware trainingsthema’s bomvol sets en herhalingen werden gedaan. Een blijvende indruk en een kleine deuk in ons zelfvertrouwen.

Met de inzichten, de locatie, de gebruikers en de doelstellingen in ons achterhoofd, hebben we een positionering en strategie van het merk bedacht en neergezet. De kern van de nieuwe merkpositionering draait om simpliciteit.

Skulpt Fitness zwarte waterfles met tekts "meer sporten. meer drinken."  mockup
Skulpt fitness vegan proteïne poeder in een zwarte verpakking
Skulpt fitness website in een MacBook Pro mockup
Skulpt fitness webflow website homepagina mockup

Het merk bouwen

We gaven het merk de naam Skulpt. Een plek waar lichamen in vorm worden gebracht. Waar lichamen worden tot in perfectie worden gesculpteerd. Toen de naam van dit nieuwe fitness merk en positionering vast stonden zijn we begonnen om een passende visuele identiteit te ontwikkelen. Een identiteit vol met energie. Gedurfd, opvallend en vol van karakter. Om het verhaal compleet te maken ontwierpen we een website en bouwden we deze op het no code platform van Webflow.

Skulpt fitness no-code website mockup pagina
Skulpt fitness webflow website aanbod pagina mockup

De klant aan het woord

Ik kwam bij Maibru met een beeld hoe het merk van mijn nieuwe sportschool eruit moest komen te zien. De juiste kleuren en richting had ik al in mijn hoofd. Kwestie van uitwerken dacht ik. Maar wat ben ik blij dat ik deze jongens gewoon hebben laten doen waar zij goed in zijn. Ze hebben mij begeleid in betere keuzes en hebben daarmee echt mijn verwachtingen overtroffen. Skulpt kan nu binnen, buiten, groot, klein en off- en online worden gebruikt.

Hessel Zittema - Eigenaar Skulpt Fitness

Hessel Zittema

Eigenaar Skulpt Fitness

Skulpt fitness mobiele webflow website op een iPhone Pro
Skulpt fitness mobiele webflow website diensten pagina mockup
Skulpt fitness mobiele webflow website contactformulier mockup

Dit is niet één of andere fancy boetiek fitness studio. Geen complexe abonnementen. Altijd onbeperkt sporten. Ruime openingstijden. Voor alle leeftijden. Met de focus op kracht en cardio.

Skulpt fitness grote strand vlag met merk tagline "sport vandaag. groei morgen."
Skulpt fitness branding yoga mat mockup
Uithangbord aan de muur van het Skulpt Fitness gebouw

Tijd voor een praatje?

Bevalt het wat je ziet? Neem dan gerust contact op om jouw project te bespreken. Of voor een kopje koffie. Of gewoon om even hallo te zeggen.

Nog een project bekijken?