Bekijk

Terug naar verhalen

Plastic wegwerp merken

Plastic is een product die we vandaag de dag nog steeds ontzettend veel gebruiken. Een heel handig een veelzijdig product. Maar helaas is het ook heel slecht voor het milieu. Dit is een van de belangrijke redenen om het gebruik van plastic zoveel mogelijk tegen te gaan en te zoeken naar alternatieven. Maar wist je ook dat er in de wereld van merken ook erg veel plastic voorkomt?

een plastic fles die op de grond op droge bladeren ligt

Korte termijn denken

Nee, we hebben het niet over slecht plastic of ander wegwerp spul. We hebben het over echte merken. Merken die te kortzichtig zijn in het maken van keuzes tijdens hun ontwikkeling. Als die keuzes überhaupt al gemaakt worden. En het dan na korte tijd weer opnieuw moeten ontwerpen, omdat ze niet goed genoeg hebben nagedacht. Simpelweg omdat ze te weinig tijd hebben gestoken in het denken, ook wel strategie genoemd, en te veel van dag tot dag leven. Ze maken geen keuzes op basis van de essentie, maar keuzes op basis van trends. Omdat het nu mooi en hip is. Een lekker fris kleurtje, een krachtig lettertype. “Ja, nu kunnen we weer een of twee jaar vooruit!”. Daarna zien we wel weer verder. De wereld ziet er dan heel anders uit. We passen het weer aan en gaan door met deze loop. We zijn tegenwoordig immers allemaal ‘agile’. Super trendy. Helaas gebeurt deze manier van denken te veel bij het ontwerpen van het fundament van een merk, als je het überhaupt een fundament kunt noemen. En ja, dat is net zo slecht voor ons als plastic tasjes kopen. Het is de plastic soep in het bedrijfsleven.

Fundament

Als je bezig bent met branding of design, zie het dan als een project zonder einde. Denk aan een merk dat kan blijven bestaan. Een fundament waar je op kunt bouwen. Dat niet op basis van elke trend hoeft te worden bijgesteld. Door het goed te ontwerpen vanuit de kern. Vanuit authenticiteit. Vanuit eigenheid. Zo kun je er vele jaren mee vooruit. Dat is zoveel meer waard dan een trend volgen. Passend. Opmerkelijk. Flexibel. Daar is lef voor nodig, zeker. Omdat het vaak tegen de huidige trends ingaat. Misschien ook tegen die coole felle kleuren waar je naar zat te kijken. Dus dit is ons argument om meer te denken. Denk beter na. Over strategie, branding en design. Zodat je je merk niet steeds opnieuw hoeft uit te vinden. En ja, dit is ook onze strijd tegen de ontwikkeling van plastic wegwerpmerken. Voor het maken van duurzamere keuzes. Als je daar hulp bij nodig hebt, weet je ons te vinden.