Bekijk

Terug naar verhalen

Workflows automatiseren met no-code

No-code oplossingen hebben in onze ogen een grote toekomst. Je hebt het ons vast vaker horen zeggen. Onze favoriete tool voor het ontwikkelen van eigenzinnige websites is niet voor niets Webflow. Maar naast het maken voor eindproducten als websites, kunnen no-code tools ook ingezet worden om workflows te automatiseren. En het maximaliseren van efficiëntie en productiviteit is iets waar wij altijd erg gelukkig van worden.

man voor whiteboard die een no-code workflow automatisering handmatig aan het uitschrijven is

Dankzij de vele no-code tools die vandaag bestaan is het dus mogelijk om veel taken te automatiseren. Dit kunnen relatief simpele taken zijn, zoals het automatisch aanmaken van een compleet klantprofiel in je CRM, nadat er een aanvraag is binnengekomen. Maar je kan de automatisering ook ‘slim’ maken, door er bijvoorbeeld AI aan te koppelen. Kortom; het kan je veel repeterend werk uit handen nemen. Werk waar je normaal gesproken veel tijd aan kwijt bent. Deze tijd kan je vervolgens weer gebruiken voor taken die complexer zijn en meer aandacht nodig hebben dan ze voorheen kregen. Het is bijna toveren met tijd.

No-code automatisering?

Ohja, tuurlijk. Laten we eerst even stilstaan bij wat no-code automatisering precies inhoudt, voordat we verder gaan. Traditionele softwareontwikkeling wordt gedaan door programmeurs, die in verschillende programmeertalen code schrijven om een bepaald product of automatiseren te bouwen. Dit is in het algemeen een lang en kostbaar proces. No-code tools zijn kant en klare producten die gebruik maken van visuele interfaces en bouwblokken om deze zelfde producten of workflows te creëren. Je gebruikt als het ware digitale bouwstenen om zelf iets te bouwen, zonder dat er een programmeur aan te pas komt. Dit zorgt ervoor dat er een hele wereld open gaat voor professionals met verschillende achtergronden die allemaal hun eigen automatiseringen kunnen maken. Een ware revolutie.

Efficiëntie 2.0

Met no-code automatisering kunnen dus, zoals gezegd, de meer repetitieve en tijdrovende taken worden geëlimineerd. Doe je ogen dicht en stel je een wereld voor met geautomatiseerde workflows. Het verzamelen van gegevens. Het versturen van (relevante) e-mails naar klanten of sollicitanten. Het bijwerken van ellendige spreadsheets en het beheren van klantrelaties in een CRM. Allemaal taken die je in deze droomwereld niet meer handmatig hoeft te doen. Deze wereld hoeft alleen geen droom te zijn, maar kan vandaag al werkelijkheid worden.

Dankzij deze no-code automatiseren kunnen jij je team concentreren op de meer creatieve en strategische aspecten van het werk. Je zult daarnaast een directe stijging in productiviteit zien. Mensen zijn vrij van de repetitieve en tijdrovende taken en kunnen zich volledig richten op de taken die waarde toevoegen. Tot slot kan je dankzij deze automatiseringen sneller reageren op de snel veranderende markt. Nieuwe kans? Jij hebt de capaciteit beschikbaar om er direct op in te springen, dankzij de tijd die is vrijgekomen. Een ware 2.0 versie van de efficiëntie van je complete bedrijf of organisatie.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Hebben we het trouwens al gehad over de flexibiliteit en schaalbaarheid van no-code? Nog niet? Nou, no-code automatisering geeft je dus ongekende flexibiliteit en schaalbaarheid. Je kan workflows eenvoudig aanpassen en bijwerken op basis van veranderingen binnen jouw bedrijf. Je kunt non-stop experimenteren en itereren, om tot de beste resultaten te komen. Dit alles zonder vast te zitten aan die tijdrovende en dure ontwikkelingstrajecten. De tools kunnen ook geïntegreerd worden aan vrijwel alle bestaande software en systemen. Dit zorgt ervoor dat je een eigen geautomatiseerd ecosysteem kan maken, dat in de toekomst met je bedrijf mee blijft groeien.

Meer nauwkeurigheid, minder fouten

Handmatige taken zijn altijd gevoelig voor fouten. Dit zal altijd zo blijven, hoe goed je ook bent. Je kent het spreekwoord wel. Waar mensen werken… De automatisering met no-code tools verminderd het risico op fouten en verhoogd tegelijkertijd de nauwkeurigheid. Alles wordt immers constant op dezelfde manier uitgevoerd. Je kunt erop vertrouwen dat de gestroomlijnde workflows die je hebt gemaakt elke keer weer consistent en foutloos worden uitgevoerd. Het maken van de automatische workflows is natuurlijk nog wel een handmatige taak. Dus zorg dat je hier extra in investeert, zodat je op lange termijn hier de vruchten van plukt.

En de conclusie is?

Workflows en taken automatiseren met no-code is een echte game-changer voor vrijwel alle bedrijven en organisaties. Het tilt efficiëntie en productiviteit naar nieuwe hoogten, terwijl het tegelijkertijd flexibiliteit, schaalbaarheid en nauwkeurigheid biedt. Wij hebben met onze eigen ogen gezien hoe no-code automatisering helpt om meer gedaan te krijgen in minder tijd, wat heeft geleidt tot groei en succes bij verschillende bedrijven. Ook bij onszelf. Daarnaast heeft het gebruik van het no-code platform Webflow ons geholpen om de doorlooptijd van het bouwen van websites van maanden naar weken of zelfs dagen terug te brengen. Efficiënter wordt het niet.

Dus waar wacht je nog op? Het is hoog tijd om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen met de magie van no-code automatisering! Neem contact met ons op als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn en hoe wij je kunnen helpen.